YAŞAMININ IŞIĞI MÜZİK

3/9/2020

Antalya Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği’nde eğitim alan 15 yaşındaki Tuana Alkan, piyano ve keman dehası çıktı.

YAŞAMININ IŞIĞI MÜZİK

Merkezi öğrencisi Tuana Alkan (15), piyona ve kemana dehası çıktı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Güzel Sanatlar Lisesi 9'uncu sınıf karma öğrencisi olan Tuana Alkan, yaşamının karanlığını müzik ile aydınlattı.

ERKEN BAŞLADI
6.5 aylık doğan Tuana Alkan, erken doğum nedeni ile görme yeteneğini kaybetti. 7 Yaşına kadar Antalya'da anne Menekşe, baba Mehmet Alkan ile birlikte yaşayan Alkan, görme engelliler için okul bulamayınca Ankara'da yaşayan anneannesi Ayfer Ersoy'un yanına gitti ve Ankara'da Gören Eller okuluna yazıldı. 1'inci sınıfta öğretmeni tarafından müzik yeteneği keşfedildi. Aileye deneme amaçlı müzik dersi alması tavsiye edildi. İlk derste müzik hocası tarafından Tuana'nın müzik dehası olduğunu belirlendi.

HAYATA TUTUNUYOR
OKUL harici Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Özel Bilgi Bahçesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde matematik, serbest hareketler ve bastonla yürüme dersleri alan Tuana, burada da boş vakitlerinde keman çalıyor.

AİLESİ GURURLU
İlk okuldan itibaren bir yandan piyano ve keman öğrenen Tuana, ilk ve orta eğitimini tamamladı. Bir yandan da müzik eğitimlerine devam etti. Daha sonra Antalya'ya dönen Tuana Alkan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Güzel Sanatlar Lisesi 9'uncu sınıf karma öğrencisi oldu. Burada da yeteneği ile göz doldurdu. Anne Menekşe Alkan, "Onunla gurur duyuyorum" diye konuştu. İlkokul birinci sınıf öğrencisi kardeşi Melike ise, "Ablam akşamları bize evde piyano ve keman konserleri veriyor. Bizi çok mutlu ediyor" dedi.

DİĞER HABERLER