TÜRKİYE'DEN BANGLADEŞ'E HZ. MEVLANA'NIN MESAJI

2/27/2018

Dakka’da düzenlenen 2’nci Uluslararası Sufi Festivali’nde Mevlevi âyin-i şerifi icra eden Türk ekibi büyük ilgi çekti.

TÜRKİYE'DEN BANGLADEŞ'E HZ. MEVLANA'NIN MESAJI

Dakka’da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Bangladeş Turizm ve Kültür Bakanlığı, Dakka Ulusal Sanat Akademisinin Allama Rumi Topluluğu ve Hatkhola Vakfının işbirliğiyle düzenlenen 2’nci uluslararası Sufi Festivali bu sene Dakka’da yer aldı.

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Sufi Festivali çerçevesinde, Dakka’da bir Mevlevi âyin-i şerifi icra etti. Cuma günü başlayan Sufi Festivali'nde, Bangladeş başta olmak üzere Hindistan ve Türkiye’den katılan sanatçılar sufi eserleri seslendirdi. Türkiye’den festivale katılan ekip ise, sema âyini ile sahneye çıktı. İcra edilen âyin yerli ve diğer ülkelerden gelen ziyaretçilerin büyük ilgisini kazandı.

"Sufizm dünya üzerine Allah sevgisinin bir mesajıdır"

Cuma günü festivalin açılış töreninde konuşan Bangladeş Türkiye Büyükelçisi Devrim Öztürk, Hz. Mevlana felsefesinin önemine değindi.

Öztürk, “Sufizm dünya üzerine Allah sevgisinin bir mesajıdır. Bu Evrensel bir sevgidir. Bangladeş’te düzenlenen bu 2’nci Sufi Festivaldir, ancak bu festival tüm dünya Müslümanların ortak bir festivalidir ve yıllardır düzenlenen bir festivaldir. Bu festival Bangladeş ve Türkiye arasında yapılan işbirliğin de bir örneğidir. Ayrıca, bundan sonra Türkiye ve Bangladeş halkı arasında güçlü bir ilişki olacağını da umuyorum." dedi.

Hatkhola Vakfı Genel Sekreteri ve Koordinatör Yusuf Muhammed,"Müzik zihnimizi arındırır. Sufi müziğin pratiği ve yayınlaması için Sufi festivalini organize ettik. Buraya gelen ziyaretçiler, Hz. Mevlana ile ilgili bilgilerini geliştiriyorlar. Ayrıca, yerel ve yabancı sanatçılar arasındaki kültürel etkileşim bu festival vasıtasıyla gerçekleştirilecektir." şeklinde konuştu

DİĞER HABERLER