TRABZON'DA MÜZİK AKADEMİSİ AÇILDI

4/24/2018

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Müzik Akademisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

TRABZON'DA MÜZİK AKADEMİSİ AÇILDI

Trabzon'da müzik akademisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Müzik akademisine dönüştürülen Trabzon Evi'nde gerçekleştirilen törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdullah Akat ile diğer ilgililer katıldı.

Yavuz, buruda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi Müzik Akademisi'nin çok önemli hizmetlere imza atacağını söyledi.

Müziğin olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Yavuz, "Belediyemizin çok güzel bir düşüncesi bu. İnşallah harika bir ortam oluşacak burada. Müzik, kültür-sanat olmazsa olmazdır, toplumun temel direğidir. Bunu sağlama konusunda Trabzon'umuz her zaman en öndedir." dedi.

Gümrükçüoğlu, müzik akademisinin açılışını özellikle 23 Nisan'da yapmayı tercih ettiklerine dikkati çekerek, "Bu önemli müzik yuvasını özellikle bugün açmak istedik. Dünya barışının, kardeşliğinin, özgürlüğünün en büyük mesajı sanattır, kültürdür. İşte sanatın, kültürün bu güzel mekanda hizmete girmesi bizim için bir iftihar vesilesidir." ifadesini kullandı.

Akat da Büyükşehir Belediyesi Müzik Akademisi'nin çalışma şekli hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulundu.

Konuşmaların ardından müzik akademisinin açılışı gerçekleştirildi.

DİĞER HABERLER