TEK 'REÇETELERİ' MÜZİK

5/22/2018

Kayseri'de 32 eczacı, mesleğin stresini, kurdukları koroda gönül verdikleri Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirerek gideriyor.

TEK 'REÇETELERİ' MÜZİK

Kayseri'de yaklaşık 7 yıl önce kurulan "Kayseri 12. Bölge Eczacılar Odası Korosu", haftanın belirli günleri bir araya gelerek, günün yorgunluğunu atmanın yanında mesleki sorunları hakkında görüş alışverişi yapıyor.

Eczacı Hatif Hasşerbetçi yönetiminde bir araya gelen koro, Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Emel Sayın, Safiye Ayla, Münir Nurettin Selçuk gibi sanatçıların eserlerini seslendiriyor.

Yaklaşık 16 erkek ve 16 kadın eczacının oluşturduğu koroda eczacılar, kendi reçetelerini ise müziğin oluşturduğunu ifade ediyor.

Bugüne kadar Kayseri'de ve farklı illerde sanatseverlerle buluşan koro, yeni konserler vermek için çalışmalarına devam ediyor.

Koro şefi olan 44 yıllık eczacı Hatif Hasşerbetçi, 7 yıl önce kurulan koronun verdiği konserlerle insanların beğenisini kazandığını söyledi.

Eczacıların günün büyük bir bölümünde insanların sağlığı ile uğraştığını anlatan Hasşerbetçi, şöyle devam etti:

"Ben 50 yıldır bu müziğin içerisindeyim. Korodaki arkadaşlarım müziği seviyor. Perşembe gününü iple çekiyorlar. Bir araya gelelim, şarkı söyleyelim, stresimizi atalım diyorlar. Biliyorsunuz sabahtan akşama kadar hastalarla uğraşmak kadar zor bir şey yok. Hele ki benim yaşadığım yer bir belde. Stresimi buraya geldiğimde atıyorum. Bu ortam o kadar güzel ki bir aile gibiyiz. Çalışmalarımızı aralıksız, eksiksiz bir şekilde yapıyoruz. Eskiden insanları müzikle tedavi ederlermiş. Şu an Kayseri'de en sağlıklı koro Kayseri 12. Bölge Eczacılar Odası Korosu'dur."

"Müzik beni gençleştirdi"
Eczacılar korosunun 3 yıldır solistliğini yapan 73 yaşındaki Mehmet Hasşerbetçi ise koro şefi Hatif Hasşerbetçi'nin kardeşi olduğunu söyledi. Haftada bir gün düzenlenen provalara aksatmadan katıldığını belirten Hasşerbetçi, "Ben Türk Sanat Müziği'ni çok seviyorum. Sevdiğim için müzikle uğraşıyorum. Yaşımın 73 olduğuna bakmayın. Eğer ben müzikle uğraşmasaydım benim yaşım 83 olurdu. Müzik beni gençleştirdi." dedi.

Müzikli toplantıları asla kaçırmadığını vurgulayan Hasşerbetçi, uzun yılladır kendisini müziğe verdiğini dile getirdi.

Koro solisti 40 yıllık eczacı Fazilet Ülker ise Türk Sanat Müziği'ne ilginin Kayseri'de düşünüldüğünden daha yaygın olduğunu belirtti.

DİĞER HABERLER