MÜZİK FESTİVALİNİN AÇILIŞ KONSERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

4/10/2018

4. Adıyaman Uluslar arası Müzik Festivali açılış konseri yoğun katılım ile gerçekleşti.

MÜZİK FESTİVALİNİN AÇILIŞ KONSERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen 4. Adıyaman Uluslararası Müzik Festivali açılış konseri festival tertip komitesinde bulunan kuruluşlar tarafından Kültür ve Turizm bakanlığının destekleri ile gerçekleşti.

Festivalin açılış konserinde Adıyaman Filarmoni Orkestrası ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Solisti Yeşim Gökalp sahne aldı. Konsere protokol üyeleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tertip Komitesi adına açılışta konuşan Sanat Yönetmeni Özgür Oğuz, "Hayat boyu öğrenmenin ne kadar önemli olduğuna inanıyoruz. O nedenle yaptığımız tüm sanatsal kültürel çalışmalarda öğreten unsurların önde olmasını daima birinci planda tutuyoruz. Yaptığımız çalışmaları dünya standartlarında ve kalitesinde yapmaya özen gösteriyoruz. Festivalimiz bugün 4 yaşında, 5'inci yaşından itibaren uluslar arası tescilini Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan talep edeceğiz. Bu yolda daha yapacağımız iş çok ve desteğiniz çok önemlidir. Adıyaman Filarmoni Derneği yönetim kurulu olarak 2012'de kurduğumuzda aklımızda en çok bu şehir için neler yapabiliriz? Sorusu vardı. O günlerden bugüne geriye dönüp baktığımızda pek çok ve güzel çalışmayı başarmış olmanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyoruz. Uluslar arası festivallerden davet alan bir Adıyaman Filarmoni Orkestranız var. Şehrimiz hem kültürel hem sanatsal kalkınma yani tabiri caizse döneminin rönesansını yaşıyor. Şehrimize yeni kazandırılacak kültür merkezi bizleri daha şimdiden heyecanlandırmakta ve şehrin sakinleri olarak geleceğe dönük umutlarımızı yükseltmektedir. Adıyaman'a Bölge Devlet Senfoni Orkestrası kurulmasını istiyoruz. Filarmoni derneklerinin bu manada Bursa ve Çukurova örnekleri incelendiğinde ne kadar önemli rolleri olduğunu görüyoruz. Bizi yalnız bırakmayan sosyal belediyecilik anlayışıyla elini üzerimizde daima hissettiğimiz Adıyaman Belediye Başkanımız Fehmi Hüsrev Kutlu'ya ve ekibine, sahne desteğinden dolayı Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğüne ve Adıyaman Kent Konseyine teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu

DİĞER HABERLER