MÜZİK FESTİVALİ’NDE BEETHOVEN YILI

2/10/2020

2-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 48. İstanbul Müzik Festivali’nin programı açıklandı.

MÜZİK FESTİVALİ’NDE BEETHOVEN YILI

48. İstanbul Müzik Festivali’nin programı, 4 Şubat Salı sabahı Feriye’de Sinema Feriye Salonu’nda yapılan bir basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıya İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Elginkan Topluluğu İcra Meclisi ve E.C.A. Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen ile İstanbul Müzik Festivali Direktörü Efruz Çakırkaya konuşmacı olarak katıldı.

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı konuşmasında, “Festival programı, doğumunun 250. yılında dünya çapında anılan büyük bestecinin temsil ettiği aydınlanma felsefesinden, eşitlik, kardeşlik, doğa sevgisi gibi değerlerden ilham alıyor. Bu yıl festivalin sipariş ettiği üç yeni eserden ikisinin dünya ve birinin Türkiye prömiyeri de programda yer alıyor. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da konservatuvarların müzik ve şan bölümü öğrencilerini ücretsiz olarak konserlerimizi dinlemeye davet ediyoruz. Kültür ve sanata destekleri ve festivalimizin misyonuna olan inancı için sponsorumuz E.C.A.’ya ve festivalimizin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. E.C.A’nın beş yıldır devam eden desteğinin uzun yıllara yayılmasını diliyorum” dedi.

E.C.A. Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen de “E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. olarak, böyle bir etkinliğin sponsorluğunu 5. kez üstlenmenin heyecanını ve onurunu yaşıyoruz. Üstelik; bu yıl bize 250. doğum yılını kutladığımız büyük deha Ludwig van Beethoven’ın ebedi tınıları eşlik edecek. Şimdi yüzlerimizi aydınlığa çevirmenin, ufka umutla bakmanın tam zamanı! Çünkü Beethoven’ın özgürlük ve eşitlik vizyonuyla buluşacak, doğa sevgisi ve hümanizm düşüncesiyle harmanlanacak, çığır açan melodilerine coşkuyla eşlik edeceğiz. Beethoven’ın evrensel bir bakış açısı ile söylediği ‘Müzik dünyayı değiştirebilir’ sözü bu keşif yolculuğundaki pusulamız olacak” dedikten sonra Eczacıbaşı’nın çağrısını hatırlatıp, “Ben sağ oldukça, hatta benden sonra da festivale desteğimiz sürecek” diye konuştu ve bu sözleri salondan büyük alkış aldı.

DİĞER HABERLER