MİNİKLERE HALK MÜZİĞİ KONSERİ

11/22/2018

Müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, "Müzisyen Palyaço Projesi" kapsamında konser verdi

MİNİKLERE HALK MÜZİĞİ KONSERİ

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, 'Müzisyen Palyaço Projesi' kapsamında anaokulu çocuklarına halk müziği konseri verdi.

Kaş Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi müzik öğretmeni, halk müziği sanatçısı ve derlemeci Emre Dayıoğlu, kendisinin hazırlayıp yaşama geçirdiği 'Müzisyen Palyaço Projesi' kapsamında Kaş'taki Yeşilköy Sabriye Toksoy Anaokulu öğrencilerine konser verdi. Okulun kültür ve sanat sahnesindeki konser 40 dakika sürdü. Konseri okulun 80 minik öğrencisi izledi.

Konser öncesi 'müzisyen palyaço' olarak kendini tanıtan Emre Dayıoğlu, konserine kendi bestesi olan 'Ninni' türküsüyle başladı. Konserinde öğrencilerin çabuk öğrenebileceği, kolay algılayabileceği 'Erik Dalı', 'Bizim Köyde Dudu Var', 'Uzun İnce Bir Yoldayım' gibi halk türkülerinin nakarat bölümlerini önce kendi söyleyen Emre Dayıoğlu, arkasından kısa bir çalışma yaparak öğrencilere de seslendirdi. Konserde her türküsünü beraberinde getirdiği saz, divan sazı, üç telli, bağlama, cura ve defle çalıp seslendiren Emre Dayıoğlu, konserin ardından öğrencileri sırayla gruplar halinde sahneye alarak, çalgılara dokundurdu ve çalgıları tanıttı.

Emre Dayıoğlu, "Bu projeyle amacım halk müziğini küçük yaşlardan başlayarak minik öğrencilere sevdirmek. Unutulmaya yüz tutmuş halk çalgılarını tanıtmak. 3, 4, 5, 6 yaşlarındaki çocuklara halk müziğini sevdirmek için önce ritim eğitimi veriyorum. Bunun için def, üç telli, bağlama gibi çalgıları kullanıyorum. Her konserimde 8 müzik aleti kullanıyorum. Kıyafetimi projenin adından anlaşılacağı gibi çocukların ilgisini çekmek için giyiyorum" dedi.

DİĞER HABERLER