KIBRIS’TAN TÜRKİYE’YE İLAHİLER TRT MÜZİK'TE

5/3/2019

TRT Müzik’in “Ramazan” boyunca her gün seyirciyle buluşacak programı “Kıbrıs’tan Türkiye’ye İlahiler”

KIBRIS’TAN TÜRKİYE’YE İLAHİLER TRT MÜZİK'TE

TRT Müzik kanalı, her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan ayı için ekrana taşıyacağı özel programlarıyla, müzikseverleri manevi bir iklime uzanan yolculuğa davet ediyor. Bu sene ekranların dikkat çekecek Ramazan programlarından biri de, sevilen sanatçı Ahmet Özhan’ın gönüllere dokunacak sohbeti ve icrasıyla, “Kıbrıs’tan Türkiye’ye İlahiler”.

Akdeniz’in incisi, “Yavru Vatan” Kıbrıs’ı hepimiz doğal güzellikleriyle bir tatil cenneti olarak biliriz. Peki, güzel adanın tarihi zenginliklerine ve geçmişine dair ne kadar şey biliyoruz? “Kıbrıs’tan Türkiye’ye İlahiler”, adanın kadim geçmişine uzanıyor, mayasında irfan olan o topraklarda yaşamış manevi büyüklerin eserlerini seyirciyle buluşturuyor.

Programda 16. yüzyılda Osmanlı topraklarına katılan, her bir köşesi camilerle, tekkelerle, türbelerle nakış nakış işlenmiş Kıbrıs’ın gerçek hüviyeti ekrana taşınıyor. Üzerine silinmez bir mürekkeple vurulmuş “Türk – İslam” mührü ile Kıbrıs’ı Kıbrıs yapan Hz. Ömer Türbesi, Lala Mustafa Paşa Camii, Selimiye Camii, Atpazarlı Kutup Osman Efendi Tekkesi, Lefkoşe Mevlevihane’si gibi mabetler tanıtılıyor. Ayrıca şanlı tarihimizden altın bir sayfa Kıbrıs Barış Harekatı şehitlerimiz de unutulmayıp yâd ediliyor.

Klasik Türk Musikisi ve tasavvuf musikisinin en önemli temsilcilerinden usta sanatçı Ahmet Özhan ve sunucu Hasan Sevil’in Kıbrıs’ın tarih kokulu mekânlarındaki Ramazan sohbeti, adaya ait asırlık ilahilerle taçlanıyor. “Kıbrıs’tan Türkiye’ye İlahiler”, Ramazan ayı boyunca iftardan önce TRT Müzik’te.

DİĞER HABERLER