"KEMANI KONUŞTURAN ADAM"

1/29/2018

Nedim Nalbantoğlu kemana hakimiyeti ve icrasıyla dinleyicilerini mest ediyor.

"Kemanı konuşturan adam" olarak bilinen Nedim Nalbantoğlu kemana hakimiyeti ve icrasıyla dinleyicilerini mest ediyor.

Kırklareli'nde 5 yaşındayken, babası udi Hüseyin Avni Nalbantoğlu'nun eve keman getirmesiyle bütün hayatını çocukluk yaşlarında keman ve müzik üzerine kuran 52 yaşındaki Nedim Nalbantoğlu, caz, klasik, Balkan, Hint ve Türk Sanat Müziği gibi müzik türlerinde doğaçlama çaldığı kemanıyla adeta kemana can veriyor.

Babası Nalbantoğlu'nun kurduğu Türk Sanat Musikisi Korosu'nun konserlerine giderek müziğe merak salan Nalbantoğlu, kendi becerisi ile mandolin ve babasının udunu çaldı.

Bir gün babasının eve keman getirmesiyle birlikte hayatını tamamen müzik üzerine kuran Nalbantoğlu, eğitim hayatında da gittiği İstanbul Mimar Sinan Batı Müziği Konservatuarını birincilikle tamamladı.

Hayatının her alanında kemanı ve yayını yanından ayırmayan Nalbantoğlu, kısa süre içerisinde başarıları ile dünyanın dört bir yanında 'kemanı konuşturan adam' olarak tanınmaya başladı.

Nalbantoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kemanıyla Fransa, Almanya, İsveç, Estonya, Belçika, Portekiz, İspanya, Japonya, İtalya ve Fas gibi birçok ülkede festival ve konserlere katıldığını söyledi.

Kemanı çok sevdiğini belirten Nalbantoğlu, müziklerinin dünya çapında ilgi görmesinden mutlu olduğunu belirtti.

Nalbantoğlu, Paris'te bir prodüktör ile görüşmesi sonucu 25 yıl boyunca kaldığını ve 3 yıl Fransa Devlet Caz Orkestrası'nda görev aldığını kaydetti.

Kemanı çalarken müziğe odaklandığını vurgulayan Nalbantoğlu, kemanını o anki hisleriyle doğaçlama şeklinde çaldığını bildirdi.

Keman çalışında farklı tınılar yakaladığını ifade eden Nalbantoğlu, şöyle devam etti:

"Müzik duyguların, hislerin ve daha çok kapasitenin geri dönüşüdür. Dinlenmesi yada konuşabilmesi aletin. Hedefim artık oldu bundan sonra konserlere devam edeceğim. Keman çalarken sadece müziğe odaklanmaya çalışıyorum. Bazen farklı tınılar yakalayabiliyorum."

DİĞER HABERLER