KEMAN SANATÇISI AYDIN NAFİZ ORAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

7/4/2018

Türk müziğinde keman icra, teknik ve sanatını anlatan "Keman Metodu" kitabının yazarı, keman sanatçısı Aydın Nafiz Oran, son yolculuğuna uğurlandı

KEMAN SANATÇISI AYDIN NAFİZ ORAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İstanbul Radyosu'nda uzun yıllar baş kemancı olarak görev almış ve saz eserleri şefliği görevini üstlenmiş olan besteci ve eğitmen Aydın Nafiz Oran, hayatını kaybetti.

Oran'ın cenazesi, Üsküdar'daki Karacaahmet Şakirin Camii'nde kılınan öğlen namazının ardından Ihlamurkuyu Mezarlığı'na defnedildi.

TRT ailesi olarak Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyoruz.

-Aydın Nafiz Oran kimdir?

Ankara'da 1937 yılında dünyaya gelen Oran, 1958 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Kadıköy Musiki Cemiyeti, İleri Türk Musikisi Konservatuarı Derneği, İstanbul Üniversitesi Korosu ve Musiki Kültür Derneği'nde görev alan Oran, 1960 yılında İstanbul Radyosunda yapılan sınavı kazanarak keman sanatçısı oldu.

TRT Müzik Danışmanlar Kurulu ve TRT Türk Hafif Sanat Müziği Denetleme Kurulu, İstanbul Radyosu İcra Denetim Kurulu ile Kültür Bakanlığı Müzik ve Video Eserleri Denetleme Üst kurullarına da üye olan sanatçı, 1990 yılında İstanbul Radyosu Saz Eserleri Şefliği görevine getirildi.

Sanatçı'nın aynı zamanda TRT repertuarında 140 saz eseri ve 28 şarkısı bulunuyor. Saz eserleri dalında 1978 ve 1981 yıllarında TRT ödülüne değer görülen Oran, TRT İstanbul Radyosu'ndan 2002 yılında emekli oldu.

Bestekar ve keman sanatçısı Aydın Nafiz Oran, Türk müziğinde keman icra, teknik ve sanatını anlatan, "Keman Metodu" kitabının yazarı olarak da tanınıyordu.

 

 

 

 

DİĞER HABERLER