KEDİLER YEMEĞE "TÜRK MARŞI"YLA DAVET EDİLİYOR

4/1/2018

Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki merkezde kediler yemeğe Mozart'ın Türk marşı bestesiyle davet ediliyor.

KEDİLER YEMEĞE

Sahipsiz sokak hayvanlarına kurduğu doğal yaşam alanında bakım hizmeti veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Hayvan Bakım Merkezi, ilginç bir uygulama başlattı.

Müziği duyunca görevliyi bekliyorlar

Kasabada yaşayan 515 kediyi müzikle eğitme konusunda çalışmalara başlayan Güçten Düşmüş Hayvan Bakım Merkezi veteriner hekimleri, düzenli olarak çaldıkları müzikle hayvanları gözlüyor.

Yemek saatinde müzik tarihinin önemli bestecilerinden Wolfgang Amadeus Mozart’ın dünyaca ünlü eseri "Türk Marşı" çalınıyor. Müziği duyup yemek saatinin geldiğini anlayan kediler, süratle toplanarak görevliyi bekliyor.

Yemekleri alan görevliyi takip eden yüzlerce kedi, dağıtım yapılacağı konteynere birlikte gidiyor. Kaplara konulan yemekleri yiyen kediler, ardından oyun alanında vakit geçiyor.

Türk Marşı" ayrı bir etkiye neden oldu

Veteriner Hekim Hande Yaman, kedilerin içgüdülerinin hassas ve kuvvetli olduğunu kaydetti. Uygulama ile başarılı sonuçlar aldıklarını dile getiren Yaman, "Kedi kasabamızda yemek dağıtımını, müzik eşliğinde yapıyoruz. Genel olarak zaten seçtiğimiz bir müziği çalıyorduk. Yemek saatinde ise onlara Mozart’ın Türk Marşı bestesini çalıyoruz. Bu müzik, kediler üzerinde ayrı bir etkiye neden oldu. Müziği duyan kediler, ikinci gün yemek alanına doğru yürümeye başladığını gördük. Bu da bize büyük mutluluk veriyor" diye konuştu.

DİĞER HABERLER