KAŞLI ÇOCUKLARA PİYANO EĞİTİMİ

7/13/2018

Açılan piyano kursuna 25 öğrenci kayıt yaptırarak eğitim almaya başladı.

KAŞLI ÇOCUKLARA PİYANO EĞİTİMİ

KAŞ Halk Eğitim Merkezi'nde (HEM) açılan piyano kursuna 25 öğrenci kayıt yaptırarak eğitim almaya başladı.

Kaş HEM Müdürlüğü ve Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğiyle piyano kursu açıldı. Belediye Kültürevinde açılan kurs için Kaş Belediyesi tarafından piyano satın alındı. HEM müzik öğretmeni Selin Sağbaş tarafından verilen kursa 25 öğrenci katılıyor. Haftada iki gün altışar saat piyano eğitimi veriliyor. Çocuklar, ağustos ayı sonuna kadar sürecek kursta, toplam 90 saat piyano eğitimi alacak.

Kurs öğretmeni Selin Sağbaş, geçen yıl Kalkan Mahallesi'nde açtıkları piyano kursunun büyük ilgi gördüğünü belirtti. Bu yıl ilçe merkezinde açtıkları kursun da ilgi gördüğünü kaydeden Sağbaş, "Kursta öğrencilerimiz, piyanoyu tanıyacak. Temel piyano eğitimi ve çalma eğitimi alacak. Müzikle buluşacak. En iyi tatil yöntemlerinden birinin müzikle buluşmak olduğu gerçeğini öğrenecekler. Hiç kimse müzikten uzak kalmamalı. Çünkü müzik insan ruhunu dinlendirir ve zarifleştirir" dedi.

Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren de "Kaş turizmde bir dünya markası. Dünya markası kentin çocukları, müzikle iç içe olmalı. Müzik ortak dil, önemli eğitim aracıdır. Doğru bir müzik eğitimi ile insan iyilik ve güzelliğe ulaşabilir. Bu nedenle Kaş'ta olmayanı yapmaya çalışacağız. Bir piyano satın aldık. Bundan sonra Kaşlı çocuklar sürekli piyano eğitimi alacak" dedi.

DİĞER HABERLER