İTÜ’DEN 245. YILINA ÖZEL “TÜRK MÜZİĞİ” ALBÜMÜ

10/24/2018

Sevcan Orhan’dan İsmail Altunsaray’a, Yaprak Sayar’dan Dilek Türkan’a Türk Müziği’nin güçlü sesleri albümdeki eserleri seslendirdi.

İTÜ’DEN 245. YILINA ÖZEL “TÜRK MÜZİĞİ” ALBÜMÜ

Türkiye’nin ilk Türk Müziği Devlet Konservatuvarı olan İTÜ TMDK, Türk kültür ve sanat dünyasına sanatçı yetiştirmeye ve eser üretmeye devam ediyor. Uzun süredir hazırlıkları süren Türk Müziği albümü tamamlandı. Genel Sanat Yönetmenliğini İTÜ TMDK öğretim üyesi Prof. Adnan Koç’un üstlendiği albümde 5 adet Türk Halk Müziği, 5 adet Türk Sanat Müziği ile 3 adet Türk Sanat Müziği sözsüz (Enstrümantal) eser olmak üzere toplam 13 eser yer aldı. Sevcan Orhan’dan İsmail Altunsaray’a, Yaprak Sayar’dan Dilek Türkan’a Türk Müziği’nin güçlü sesleri albümdeki eserleri seslendirdi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, dünyanın ilk teknik üniversitelerinden olan İTÜ’nün kesintisiz akademik eğitimiyle 245 yılı geride bıraktığını hatırlatarak, “245. Yıl Albümü, İTÜ’nün 2.5 asırlık tarihinin hoş sedasından ülkemize bir armağandır” diye konuştu.

Prof. Dr. Karaca, “gurur kaynağımız” dediği İTÜ TMDK’nın Türkiye’nin sanat alanında geçmişle gelecek arasında güçlü bağlar kurduğunu vurguladı. Türk Müziği’nden sözlü ve sözsüz eser karmasıyla oluşturulan bu albümün kültürel zenginliğimize katkı sağladığını belirten Prof. Dr. Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir ülkenin müziğini tanımadan, anlamadan, hissetmeden o ülkeyi oluşturan parçaları tam manasıyla kavramanın mümkün olmadığına inanıyorum. Bu kavrayışı ülkemiz adına gerçekleştiren İTÜ TMDK’nın üstlendiği misyonu ve yaptığı yayınları bilhassa önemsiyoruz. Bu albüm, dünyanın ilk teknik üniversitelerinden biri olarak 1773 yılında kurulan ve kesintisiz akademik eğitimiyle 245 yılı geride bırakan İTÜ’nün İTÜ’nün 2.5 asırlık tarihinin hoş sedasından ülkemize bir armağandır. Bu özel albümün ortaya çıkışından dinleyiciye ulaşmasına kadar her aşamasında katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

Prof. Adnan Koç: “İTÜ’nün 245. yılını taçlandırıyoruz”

İTÜ TMDK öğretim üyesi Prof. Adnan Koç, İTÜ markası ve kalitesi güvencesi ile kültür, sanat ve müzik yolculuğuna hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Prof. Koç, yüzlerce mezun ve akademik kadronun sanat ve müzik gündemine yön verdiğini hatırlatarak, “Genç sanatçıların performansıyla oluşturulan bu albümde İTÜ’nün 245. yılını taçlandırıyoruz” diye konuştu.

DİĞER HABERLER