İSTE ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ’NDEN MÜZİK ZİYAFETİ

6/11/2018

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılını verdikleri konserle başarılı bir şekilde tamamladılar.

İSTE ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ’NDEN MÜZİK ZİYAFETİ

Hatay'da İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) bünyesinde bulunan, Teknik Çocuk Üniversitesi’nin öğrencileri, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılını verdikleri konserle başarılı bir şekilde tamamladı.

İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı ve Sürekli Eğitim Merkezi (İSTE-SEM) işbirliği ile düzenlenen etkinliğe İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, öğrenci velileri ve üniversitenin akademik kadrosu katıldı.

Eğitim ve kurslarda müzik eğitimi alan miniklerin ve çocukların söyledikleri şarkılar, ritim ve koro performansları ile piyano dinletileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Sahnede büyüklere taş çıkartan çocuklara İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve eşi Zeliha Dereli ile İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin tarafından, öğrencilere sertifikalar ile karanfil verildi. Çocuk Teknik Üniversitesi projesinin İSTE’nin toplumla kaynaşma projelerinden birisi olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Dereli, “ Tüm birimlerimiz asıl sorumluluklarının yanında, çocuklarımız için, Çocuk Üniversitemiz için de projeler üretmektedir. Konservatuvarımız müzik alanında çocuklarımızı yetiştirmektedir. Kısa bir sürede, eğitim verdiğimiz çocuklarımız, akredite eden müzik kuruluşlarının yaptığı sınavlarda başarılı oluyorlar. Hem öğrencilerimizi, hem velilerimizi hem de öğretim elemanlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

DİĞER HABERLER