İSMAİL TUNÇBİLEK’İN İLK SOLO ALBÜMÜ: MENKIBE

1/4/2018

Uzun bir müzikal geçmişinin ardından ilk solo albümü Menkıbe’yi dinleyicileriyle buluşturdu.

İSMAİL TUNÇBİLEK’İN İLK SOLO ALBÜMÜ: MENKIBE

Dünyanın en iyi bağlama virtüözlerinden biri olan İsmail Tunçbilek, aynı zamanda Aytaç Doğan ve Hüsnü Şenlendirici ile birlikte kurduğu ‘Taksim Trio’ grubuyla da müzik yapıyor.

Sergilediği performanslarla dünyanın çeşitli bölgelerinde ayakta alkışlanan ünlü virtüöz, dinleyicinin karşısına bu kez yorumcu kimliği ile de çıktı.

Tunçbilek’in ‘Menkıbe’ adını verdiği ve geçtiğimiz günlerde DokuzSekiz müzik yapımcılığında yayınlanan albümde 11 eser var. Albümdeki tüm düzenlemeler Tunçbilek’e ait.

 

İSMAİL TUNÇBİLEK KİMDİR?

1977’de Bursa’da doğdu. Babasının da müzisyen olması (Sabri Tunçbilek) onun müzikte çok farklı yönlerde gelişmesine yardımcı oldu. Uludağ Üniversitesi THM Korosu ile çalışmalarda bulundu. 13 yaşına kadar TRT THM repertuvarının yüzde 90’nını bitirdi. Babası ona klasik Türk müziği notaları, saz semaileri, peşrevler, longalar ve klarnet metotları çaldırmaya başladı. 13 yaşında üniversiteler arası THM yarışmalarında solo saz dalında birincilikler aldı. 16 yaşında İbrahim Tatlıses ile profesyonel sahne ve kayıt çalışmalarına başladı. Değişik ülkelerde, konserlerde ve ünlü sanatçıların albümlerinde bağlama çaldı. 17 yaşında ilk müzik yönetmenliği tecrübesini İbrahim Tatlıses'in Fırat albümünde yaşadı. 1998 yılında Kahire’ye gitti. Kahire’deki müzik camiası onu zaten ismen tanıyordu. Ortadoğu’nun müzik kompozitörlerinden Ömer Hayrat, Emir Abdül Megect, Tarık Akif Yahya gibi ustalarla çalışmalarda bulundu. Maestrosu Ömer Hayrat olan Mısır Senfoni Orkestrası ile konserler verdi. Birçok ünlü sanatçıyla çalışıp albüm yönetmenliği yaptı. Artık Ortadoğu’da tanınan ve aranan müzik kompozitörlerinden biriydi. Bağlamayı Ortadoğu’ya tanıttı. 2001 den bu yana İstanbul’da yaşıyor. Uzun yıllardır dünyanın bir çok yerinde festivallerde Türk müziğini temsilen çalışmalar yapıyor ve bağlamayı, yaptığı müziği insanlarla paylaşıyor. 2007’de Aytaç Doğan ve Hüsnü Şenlendirici ile birlikte “Taksim Trio” adı ile ilk grup albümünü yayındı.

DİĞER HABERLER