EDİRNE’DE MÜZELERDE TÜRK MÜZİĞİ YANKILANIYOR

2/10/2020

‘Müze Konserleri’ etkinlikleri Edirne’de de devam ediyor.

EDİRNE’DE MÜZELERDE TÜRK MÜZİĞİ YANKILANIYOR

KÜLTÜR Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü ve Güzel Sanatlar Müdürlüğü işbirliğinde yapılan çalışmayla, müzelerin tanıtımı ve vatandaşların müzede hoş vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla ‘Müze Konserleri’ etkinlikleri Edirne’de de devam ediyor. Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde her Cuma düzenlenen etkinlik kapsamında, Devlet Türk Müziği Topluluğu müzisyenleri seslendirdikleri şarkılarla, gelen ziyaretçilere unutulmaz dakikalar yaşatıyor.

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde her Cuma saat 14.30’da düzenlenen konserlerin üçüncüsü yapıldı. Edirne Devlet Türk Müziği topluluğu müzisyenleri tarafından çalınan şarkıları Müzeyyen Çağlar seslendirdi. Müzeye gelen ziyaretçilerin Türk müzikleri eşliğinde unutulmaz dakikalar yaşadığı etkinlikte, hem vatandaşların müzeyi sevmeleri hem de müzelerin tanınırlılığın artmasının hedeflendiği belirtildi.

Etkinlik hakkında konuşan Edirne Müze Müdür Vekili Şahan Kırçın; konserlerin yaz ayına kadar her Cuma devam edeceğini ifade ederek; “Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde bütün müzelerde konserler veriyor. Buradaki amaç hem gelen ziyaretçilerin müzelerde hoş vakit geçirmelerini sağlamak, aynı zamanda da müzenin tanıtımına destek olmak. 2020 yılında da Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Kültür Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü arasında yapılan anlaşmayla tekrar başladık. Bu da bizim 2020 yılındaki ikinci konserimiz. Her hafta Cuma günü saat 14.30’da bu konser olacak. Bu şekilde yaz mevsimine kadar konserlerimiz müzemizde devam edecek” diye konuştu.

DİĞER HABERLER