DÜNYA MÜZİĞİ MERSİN’E TAŞINDI

5/9/2019

Toplam 17 etkinlikte 18 bin seyirci müzikle buluştu

DÜNYA MÜZİĞİ MERSİN’E TAŞINDI

MERSİN’de Sanat Etkinlikleri Derneği’nce bu yıl 18’ncisi düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 8’i ücretsiz toplam 17 etkinlikte 18 bin seyirciyi dünyanın farklı yerlerinden gelen usta sanatçı ve müzik toplulukları ile buluşturdu.

Dönem başkanlığını Selma Yağcı’nın, Sanat Yönetmenliği’ni Erdoğan Şanal’ın, Sanat Danışma Kurulu üyeliklerini ise Prof. Rengim Gökmen, Prof. Dr. Cihat Aşkın, İbrahim Yazıcı’nın ve Remzi Buharalı’nın yaptığı 18’nci Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 22 gün süren müzik şöleninin ardından perdelerini kapattı. 10 Nisan-02 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Festival, 8’i ücretsiz toplam 17 etkinlikte 18 bin seyirciyi dünyanın farklı yerlerinden gelen usta sanatçı ve müzik topluluklarıyla buluşturdu. Lübnan, Hollanda, Azerbaycan, Avusturya ve Gürcistan’dan önemli solist ve müzik topluluklarını Mersin’e taşıyan festival, farklı Mekanlarda  sanatçılar ve müzik topluluklarını sanatseverlerle buluşturdu.Festival kapsamında gerçekleştirilen 20’nci Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği, 1800 koristi kente misafir ederek sanatseverlere müzik dolu günler yaşattı.

Bu yıl Soli Pompeiopolis Antik Kenti’ne ithafen 'Mersin, Soli Pompeiopolis’in Gün Doğuşuna Ezgi Arıyor' sloganıyla 9’ncu Beste Yarışması’nda ise piyano, keman, viyola, viyolonsel dörtlüsü formunda dinleyici oyları SNDJF rumuzlu eseriyle Sonat Mutver birincilik ödülüne, Kestane rumuzlu eseriyle Aleksandra Nadin Bolşen ikincilik ödülüne, üçüncülük ödülü ise BGMSN rumuzlu eseriyle yine Sonat Mutver ve Sütun rumuzlu eseriyle Akın Kilis’e paylaştırıldı.

2019 Festival Ödülleri kapsamında ise 2019 Festival Sanat Ödülü, Mersin Devlet Opera ve Balesi’ne, Festival Kent Ödülü Reyhan Bezdüz’e, Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü ise aldıkları ulusal ve uluslararası başarılarla Türkiye ve Mersin’i yurtdışında başarıyla temsil eden Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, Sofiko Tchuburidze, İdil Olgar ve Yahya Azimoğlu, olmak üzere üç kişiye paylaştırıldı.

2007 yılında Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) festivale, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, başta olmakla birlikte, Akdeniz Belediyesi, Toroslar Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Tarsus Sanayi ve Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası’nin yanı sıra birçok kamu ve özel kuruluş destek verirken Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı yaptığı açıklamada; "18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ni 10 Nisan-02 Mayıs 2019 tarihleri arasında halkımızla buluşturmanın mutluluğu içindeyiz. Sizlerle birlikte, kentimizden başlayarak tüm ülkemizi güzelleştiriyoruz. Festivalimize hayat veren sponsorlarımıza Mersinliler adına teşekkürlerimi sunarken salonlarımızı dolduran halkımızı yürekten alkışlıyorum. Nice festivallerde buluşmak üzere müzikle kalın, sevgiyle kalın" dedi.

DİĞER HABERLER