BURSA LİSELER ARASI MÜZİK YARIŞMASI’NIN ‘GENÇ STAR’I BELLİ OLDU

12/25/2017

Bu yıl 10’cusu düzenlenen Bursa Liseler Arası Müzik Yarışması ‘Genç Star’ın finali yapıldı.

BURSA LİSELER ARASI MÜZİK YARIŞMASI’NIN ‘GENÇ STAR’I BELLİ OLDU

Gençlerin önünü açmak ve sesini duymak isteyen genç yeteneklere destek olmak için 10 yıldır düzenlenen Liseler Arası Müzik Yarışması Genç Star, muhteşem bir final gecesine sahne oldu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirilen finalde 26 okul, 7 farklı kategoride birincilik için mücadele etti. 

Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve pop müzik dallarında en iyi erkek ve en iyi kız solist olabilmek için sahneye çıkan liseli gençler, salonu dolduran seyircilere müzik ziyafeti sundular.

  • Türk Sanat Müziği dalında en iyi erkek solist kategorisinde Nuri Erbak Anadolu Lisesi, en iyi kız solist kategorisinde 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi birinci oldu.
  • Türk Halk Müziği dalında en iyi erkek solist kategorisinde Otomotiv Endüstrisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, en iyi kız solist kategorisinde Özlüce Anadolu Lisesi birinci oldu.
  • Pop Müzik dalında en iyi erkek solist kategorisinde aynı puanı alan Sınav Anadolu ve Fen Lisesi ile İdeal Düzey Anadolu Lisesi birinciliği paylaşırken, bu dalda en iyi kız solist kategorisinde ise Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi birinci oldu.
  • En iyi orkestra kategorisinde de birincilik Özel Tan Anadolu ve Fen Lisesi'nin oldu.

Dereceye giren okullara ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar takdim etti.

DİĞER HABERLER