BU FESTİVALDE ÖĞRETMENLER RİTİM TUTACAK

1/23/2019

Festival kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanından müzik öğretmenlerine ritim eğitimi veriliyor.

BU FESTİVALDE ÖĞRETMENLER RİTİM TUTACAK

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Vurmalı Çalgılar Şefi Dinçer Özer, kendi ismiyle bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilecek "Dinçer Özer ile Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali" kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanından müzik öğretmenlerine ritim eğitimi veriyor.

Dinçer Özer ile Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali çerçevesinde "Eğiticilerin Eğitimi" konulu projeyi Milli Eğitim Bakanlığının desteğiyle hayata geçiren Özer, Türkiye'nin farklı illerinden 30 öğretmeni Ankara'da ritim ve vurmalı çalgılar konusunda yetiştiriyor.

Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm ile Milli Eğitim Bakanlıklarının 2007'den bu yana festivale destek verdiğini, bu seneye kadar festivallerde hep konserler düzenlendiklerini, ünlü ritim sanatçılarını, ortaokul ve lise öğrencilerini festivale davet ettiklerini ve konserlerin büyük bir çoğunluğunu da CSO'da gerçekleştirdiklerini anlattı.

Sanatseverlere festivale ilgilerinden dolayı teşekkür eden Özer, bu sene 13'üncüsü gerçekleşecek festival kapsamında konser yapmayacaklarını, Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğretmenlere eğitim verdiklerini ifade etti.

DİĞER HABERLER