Çoğalan Sesler "Şem-ü Pervane, Ateş-i Aşkınla Yandır”
Bebek Camii İmamı Ahmet Atmaca:" Önemli olan sanatçının edep içerisinde sanatını icra edip bu- Ahmet Atmaca: " Batı müziği de dinliyorum. Türk Müziği de dinliyorum- " Garipseyenlere şunu söylüyorum. İnşallah onların da gönlüne dokunacağız" İSTANBUL
Bebek Camii'nde din görevlisi olarak çalışan Ahmet Atmaca, Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği “Çoğalan Sesler” isimli konserde seslendirdiği Türk Tasavvuf Musikisi ve Klasik Türk Musiki eserleriyle dinleyenleri kendine hayran bıraktı.
Din görevlisi Ahmet Atmaca, " Bizim kültürümüz edepli bir kültür. Önemli olan sanatçının bunu anlayıp edep içerisinde sanatını icra edip bu şekilde sunması gerekir" Ahmet Atmaca 16 yılı Bebek Camii’nde olmak üzere toplam 26 yıldır din görevlisi olarak çalışıyor. İlk musiki eğitimini Türkiye’deki hafız bestekarlardan Amir Ateş Hoca’dan alan Din Görevlisi Atmaca, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, Prof. Dr. Nevzat Atlığ, Yard. Doç. Dr. Çetin Körükçü, Mehmet Kemiksiz ve Neyzen Ahmet Şahin gibi alanlarında uzman isimlerle musiki tekniği, tasavvuf ve cami musikisi üzerine çalıştı. Musikiyi, “Bizi terbiye eden, insan-ı kâmil makamına, oradan da Allah’a kavuşturan ilahi bir sanat” olarak tanımlayan Atmaca, Bebek Camii’ndeki görevinin yanında hala Ahmet Şahin Bey ile ezan, sala gibi cami musikisi formları üzerine çalışmaya devam ediyor.
Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği “Çoğalan Sesler” konserinin onur konuğu olan Bebek Camii Din Görevlisi Ahmet Atmaca izleyicilere müzik şöleni sundu. Konserin açılışını teşrik tekbiri ile yapan Din Görevlisi Atmaca sonrasında Tasavvuf musikisinden eserleri seslendirdi. “Şem-ü Pervane, Ateş-i Aşkınla Yandır” adıyla verdiği konserde pek çok ilahiyi yorumlayan Ahmet Atmaca, Klasik Türk musikisinden de zengin bir repertuarı seslendirdi. Katılımcıların ilgiyle izlediği konser, büyük alkış aldı. “Şarkıcı ait olduğu bir medeniyetin, kültürü, musiki medeniyetini üzerinde taşıyan kişidir” Musikinin önemini vurgulayan ve toplumdaki algının garipsediğini dile getiren Bebek Camii Din Görevlisi Ahmet Atmaca “Sanatın toplumda ne derece önemli olduğunun farkında olanlar, son derece normal ve olması gereken bir duruş, bir tavır olarak görüyorlar. Bizim toplumda şarkı dendiğinde, şarkıcı dendiğinde sanki böyle kural tanımayan, ahlaki değerlere pek yer vermeyen algısı var. Şarkıcı ait olduğu bir medeniyetin, kültürü, musiki medeniyetini üzerinde taşıyan kişidir. Toplum bunun bilincinde olmadığı için yeri geldiğinde küçümseyebiliyorlar, ama işin farkında olanlar destek oluyorlar. Musiki aracılığıyla okuduğunuz bir şarkı ile belki camide gönlüne giremediğiniz kişilerin, dışarıda gönlüne giriyorsunuz" dedi . Önemli olanın edepli olmak olduğunu söyleyen Din görevlisi Ahmet Atmaca "Önemli olan edepli olması. Bizim kültürümüzü edepli kültürdür musikisinden mimarisine kadar. Önemli olan sanatçının bunun anlayıp edep içerisinde sanatını icra edip bu şekilde sunması gerekir" dedi.
Dinlediği müziklere de değinen Atmaca, " Batı müziği de dinliyorum. Türk müziğini de dinliyorum. Kaliteli bulduğum bütün müzik türlerini dinlemeye çalışıyorum" dedi.
Kendisini garipseyenlerin olup olmadığı sorulması üzerine Bebek Camii din görevlisi Ahmet Atmaca, " Garipseyenlere şunu demek istiyorum, inşallah onların da gönlüne dokunacağız” şeklinde konuştu.