AŞIK VEYSEL'İN ESERLERİNİ ÇILDIR GÖLÜ ÜZERİNDE SESLENDİRDİ

2/26/2018

Bağlama ustası Şentürk İyidoğan, Aşık Veysel'e ait bağlamayla buzla kaplanan Çıldır Gölü üzerinde eserlerini seslendirdi.

AŞIK VEYSEL'İN ESERLERİNİ ÇILDIR GÖLÜ ÜZERİNDE SESLENDİRDİ

Bağlama ustası Şentürk İyidoğan, halk ozanı Aşık Veysel'in eserlerini, ona ait ve 19 yıl boyunca yanından ayırmadığı bağlamasıyla buzla kaplanan Çıldır Gölü üzerinde seslendirdi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Kars'a gelen Sivaslı bağlama ustası İyidoğan, Kars-Ardahan sınırındaki Çıldır Gölü'nü gezdi.

İyidoğan, yüzeyi buzla kaplı gölün üzerinde Aşık Veysel'in bazı eserlerini bağlamasıyla seslendirdi.

İyidoğan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Aşık Veysel'e hizmet etmeye çalıştıklarını anlatarak, "Aşık Veysel gözleri görmeden gezerek çalmış, okumuş, bu kültürü yaşatmaya çalışmış. Biz de onun sazıyla ona hizmet etmeye çalışıyoruz." dedi.

Kars'ta bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden İyidoğan, şunları söyledi:

"(Ben gidersem sazım sen kal dünyada, gizli sırlarım aşikar etme) demiş, biz de Aşık Veysel'in sazıyla hocalarımızın, arkadaşlarımızın daveti üzerine Çıldır Gölü'ne geldik ve burada türkülerimizi çalıp söylüyoruz. Bu vatanın her karış toprağı bizimdir. Memleketin her tarafında Aşık Veysel'in eserlerinin okunmasından yanayız. Biz de buna hizmet etmeye çalışıyoruz. Kars benim hiç program yapmadığım bir ildi, burada sevgili ozanlarımızın diyarında Aşık Veysel'in sazıyla Çıldır Gölü üzerinde saz çalıp türkü söylemek bizim için ayrı keyif oldu."

İyidoğan'ın seslendirdiği eserleri dinleyen vatandaşlardan Asım Öztürk, "Buraya gelenleri hoşgörüyle karşılıyoruz, bugün Aşık Veysel'in bağlamasından eserlerini dinledik, çok güzel bir duygu." diye konuştu.

DİĞER HABERLER