"AIMA MÜZİK FESTİVALİ"

7/12/2018

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bu sene 5'incisi düzenlenecek festival, 27 Temmuz'da başlayacak

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 1998 yılında kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nce (AIMA) bu sene 5'incisi düzenlenecek "AIMA Müzik Festivali", 27 Temmuz'da başlayacak.

AIMA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, klasik müzikseverler tarafından ilgi gören festival, bu sene 27-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Açılış ve kapanış konserleri Şef Alexander Rudin yönetiminde AIMA Festival Orkestrası tarafından yapılacak festivalin diğer günlerinde ise İstanbul Boğaziçi A Capella Korosu ile Ankara Bozok Yaylı Dörtlüsü de sahne alacak.

Taksiyarhis Anıt Müzesi'nde düzenlenecek festivalle ilgili bilgi veren AİMA Başkanı Prof. Dr. Filiz Ali, şunları kaydetti:

"Bu yıl yapacağımız tüm etkinlikler 20. kuruluş yıl dönümümüzün birer parçası olacaktır. 20. kuruluş yıl dönümümüz ile ilgili bir belgesel hazırladık. Bu belgeseli de ekim ayı içerisinde Ayvalık halkıyla paylaşacağız. Bu duygularla 27-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz festivalimize tüm klasik müzikseverleri bekliyoruz."

DİĞER HABERLER