AFRİNLİ HÜSEYİN'İN HAYALİ GERÇEK OLDU

3/29/2018

Artık küçük dünyasının sesini, tüm dünyaya müzikle duyuracak.

AFRİNLİ HÜSEYİN'İN HAYALİ GERÇEK OLDU

Suriye iç savaşının parçaladığı hayatlarda, nice dramatik hikayeler yatıyor. Vatanlarından koparılan masum insanlara kucak açan ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizden bir tanesi de on üç yaşındaki Hüseyin Şeyho. Terör örgütünün işgalindeki Afrin'den kaçarak Türkiye'ye sığınan Hüseyin, beş kardeşi ve babası ile birlikte İstanbul'da yaşıyor. Şeyho ailesi ne yazık ki annelerini bir süre önce kaybetmişler. Çalışan babasına yardım eden Hüseyin'in, kalan boş vakitlerini değerlendirdiği bir de tutkusu var; müzik.

 

Bir arkadaşından öğrendiği kadarıyla bateri çalmaya çalışan Hüseyin, ne yazık ki bir enstrümana sahip değildi. Ters çevirdiği bir yoğurt kovası ve bagetleri ile bir yıldır İstanbul sokaklarında ritm tutan Hüseyin, tüm imkansızlıklara rağmen yeteneği ile göz kamaştırıyor. Müziği küçük hayatının merkezine koyan ve hayallerini de yine müzikle inşa eden Hüseyin, geçtiğimiz günlerde hayatının sürprizi ile karşılaştı.

 

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in yönlendirmesi ile bir bateri alındı. Hüseyin dışarıdayken evine kurulan bateri, sürpriz bir ziyaretle TRT Müzik kanalı yetkililerince küçük çocuğa armağan edildi. TRT Müzik kanal koordinatörü Dr. Süleyman Bektaş'ın da hazır bulunduğu bu anlamlı buluşmada, duygusal anlar yaşandı. Karşısında hep hayal ettiği bateriyi gören küçük Hüseyin'in şaşkınlık ve mutluluğu görülmeye değerdi. 

 

Hüseyin, savaşın getirdiği yıkım ve enkazın altından baş gösteren bir çiçek gibi, umutla bakıyor hayata. Bugüne kadar hikayesinde hüzün ağır bassa da, bundan sonra kendisini müzikle ifade edecek ve notalar vasıtasıyla dünyaya daha pek çok şey söyleyecek. 

DİĞER HABERLER