8. ABU ŞARKI FESTİVALİ SEYİRCİYLE BULUŞTU

11/20/2019

Mustafa Sandal, ABU 2019 için unutulmaz şarkısı Aya Benzer’i yeniden düzenleyip seslendirdi.

8. ABU ŞARKI FESTİVALİ SEYİRCİYLE BULUŞTU

                Asya – Pasifik Ülkeleri Yayın Birliği tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen ABU Şarkı Festivali görkemli bir organizasyonla seyircilerle buluştu. 11 ülkenin önde gelen yıldızları, 19 Kasım’da Japonya’nın başkenti Tokyo’da sahne aldılar. Festivalde bu yıl Türkiye’yi sevilen sanatçı Mustafa Sandal temsil etti. Yurtdışında hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip Mustafa Sandal, ABU 2019 için unutulmaz şarkısı Aya Benzer’i yeniden düzenleyip seslendirdi. Göz alıcı bir sahne şovu sunan sanatçı yoğun bir ilgiyle karşılandı.

                Daha önce TRT organizasyonuyla İstanbul’un da ev sahipliği yaptığı ABU Şarkı Festivali’nde bu yıl dünyaca ünlü isimler sahne aldı. Avustralya’dan Dan Sultan, Çin Hong Kong’dan Kay Tse, Hindistan’dan A. R. Rahman, Endonezya’dan Hanin Dhiya, Japonya’dan Hey! Say! JUMP, Kazakistan’dan Dimash Kudaibergen, Güney Kore’den TWICE, Çin Makao’dan Adelino Da Silva ve Vietnam’dan Hoang Thuy Linh, ABU 2019’da farklı ülkelerden milyonlarca seyirci tarafından ilgiyle seyredilen sanatçılar oldular.

                Hindistan’ı temsil eden film müzikleri bestecisi A. R. Rahman, Altın Küre, BAFTA gibi ödüllerin yanı sıra OSCAR sahibi olmasıyla da festivalin göz dolduran isimlerinden oldu. İslamiyeti seçip Müslüman olan sanatçının tüm dünyada geniş bir hayran kitlesi bulunuyor. Kazakistan için sahne alan 25 yaşındaki Dimash Kudaibergen 6 oktavlık sesiyle ABU’ya damga vurdu. Ev sahibi Japonya’yı temsil eden dokuz kişilik Hey! Say! JUMP ise ülkenin en sevilen gruplarından biri olarak bir kez daha göz doldurdu.

              Hindistan, Endonezya, Çin gibi dünyanın en kalabalık ülkelerinin üyesi olduğu Asya – Pasifik Ülkeleri Yayın Birliği, 3 milyara yakın insanın yaşadığı bir coğrafyayı kapsıyor. Milyonlarca televizyon seyircisine ulaşan ABU Şarkı Festivali ile Türkiye, ismini bir kez daha başarılı bir organizasyon kapsamında uluslararası arenada gündeme taşıdı. Mustafa Sandal, efsane şarkısı Aya Benzer’le, hem festival salonunu dolduranları hem de ekranları başında ABU Şarkı Festivali’ni takip edenleri coşturdu.

DİĞER HABERLER