240. DOĞUM YILINDA DEDE EFENDİ ANISINA KLASİK SABAHLAR KAHVE KONSERİ

2/28/2018

Hammâmî​zâde İsmail Dede Efendi’nin bestelediği eserlerden bir seçki ile dinleyicilerinin huzurundaydı.

240. DOĞUM YILINDA DEDE EFENDİ ANISINA KLASİK SABAHLAR KAHVE KONSERİ


İBB Kültür A.Ş., İstanbul’da eğitim veren konservatuar öğrencilerinin oluşturduğu topluluk konserleri ve resitaller ile klasik Batı müziğinin ve klasik Türk müziğinin birbirinden güzel eserlerini müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor.


“Klasik Sabahlar Kahve Konserleri” başlıklı bir konser dizisi ile “kitap-kafe” konseptini bir adım daha ileri taşıyan İBB Kültür A.Ş., Kadıköy’deki Şehir Hatları Eminönü-Karaköy İskelesi’nin ikinci katında yer alan İstanbul Kitapçısı’nda gerçekleştirdiği unutulmaz klasik müzik konserleri ile, kış aylarının soğuk günlerinde İstanbulluların içini ısıtıyor. Konserler her Pazar sabahı saat 11:30’da başlıyor ve yaklaşık 45 dakika sürüyor.


İstanbul’da eğitim gören konservatuar öğrencilerinin oluşturduğu mini topluluklar, klasik Batı müziğinin ve klasik Türk müziğinin birbirinden güzel eserlerini icra ederken dinleyiciler bir yandan gelecek vaat eden genç müzisyenlerin seslendirdiği eserleri dinliyor, diğer yandan da tarihi yarımada manzarası eşliğinde kahvelerini yudumluyor.


25 Şubat Pazar günü sabah 11.30’da gerçekleşen “240. Doğum Yılında Hammâmîzâde İsmail Dede Efendi Anısına” başlıklı konserde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’ndan genç soprano Ecrin Bal, genç tenor Berke Meyman, aynı konservatuardan Erman Ertan’ın kanunu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu’ndan genç klasik kemençe virtüözü Elif Canfeza eşliğinde Hammâmî​zâde İsmail Dede Efendi’nin bestelediği eserlerden bir seçki ile dinleyicilerinin huzurundaydı.

Genç sanatçılar, konserde birlikte sırasıyla şu eserleri seslendirdiler:

Sultânî-yegâh Ağır Semâî: Nihân etdim seni sînemde ey meh-pâre cânımsın (Solistler: Ecrin Bal, Berke Meyman)

Muhayyer Şarkı: Sevdiceğim âşıkını ağlatır (Solist: Berke Meyman)

Muhayyer Şarkı: Ben sana âşık değilim (Solist: Berke Meyman)

Rast Şarkı: Yüzündür cihânı münevver eden (Solist: Ecrin Bal)

Bestenigâr Şarkı: Ben seni sevdim seveli kaynayıp coşdum (Solist: Ecrin Bal)

Hicâz Şarkı: Mâh yüzüne âşıkanım (Solist: Berke Meyman)

Hicâz Şarkı: Ey büt-i nev edâ (Solist: Ecrin Bal)

Hicâz Köçekçe: Bahârın zamânı geldi (Solistler: Ecrin Bal, Berke Meyman)

Pazar sabahlarının vazgeçilmez etkinliklerinden biri olarak gelenekselleşen “Klasik Sabahlar Kahve Konserleri” ücretsiz olarak müzikseverlerle buluşuyor.

DİĞER HABERLER