14 YAŞINDAKİ ARYA VİYOLONSELDE DÜNYA BİRİNCİSİ

5/31/2018

İspanya'da düzenlenen yarışmada Türkiye'yi temsil eden Arya Güneş, kendi yaş kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

14 YAŞINDAKİ ARYA VİYOLONSELDE DÜNYA BİRİNCİSİ

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı Ortaokulu Müzik Bölümü Viyolonsel Sanat Dalı öğrencisi 14 yaşındaki Arya Nur Güneş, II. LUTHIERS CLAR Uluslararası Viyolonsel Yarışması’nda kendi yaş kategorisinde birinci oldu.

DEÜ Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Çağlayan Ünal Sümer'in öğrencisi olan Arya, 18-20 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Valencia şehrinde yapılan ve orijinal adı "II. Concurso Internacional de Violoncellos LUTHIERS CLAR" olan II. LUTHIERS CLAR Uluslararası Viyolonsel Yarışması’nda kendi yaş kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

Yarışmada Türkiye'yi temsil eden Arya, elde ettiği birinciliğin yanında 22-28 Temmuz tarihlerinde İspanya'nın Sigüenza şehrinde bu yıl 5'incisi düzenlenecek "CellosMagic Festivali"nde de konser verme hakkı kazandı.

Arya Nur Güneş, çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladığı için çok mutlu olduğunu belirterek, temmuz ayındaki konseri iple çektiğini ifade etti.

Güneş, 6 ay önce de Litvanya'nın Kaunas şehrinde düzenlenen "Kaunas Sonorum 2017 Genç Müzisyenler Uluslararası Müzik Yarışması"nda da 18 ülkeden yaşları 10 ila 23 arasında değişen 590 müzisyen arasında jüri özel mansiyon ödülüne layık görülmüştü.

DİĞER HABERLER