KIZ KARDEŞLER TRT TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSUNDA!

9/14/2017

İkisi tek yumurta ikiz olun üç kız kardeş müziğe karşı olan tutkuları ile dikkat çekiyor.

KIZ KARDEŞLER TRT TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSUNDA!

Nazan (23), Nazlı (23) isimli ikizler ve kardeşleri Nalan Armağan (22) adlı üç kız kardeş müzik tutkularını profesyonel olarak sürdürmek istediklerini söylediler. Ortaokul son sınıftan bu yana müzikle ilgilendiklerini belirten Nazan, Nazlı ve Nalan kardeşler, dört yıldır TRT Türk Halk Müziği Gençlik korosunda sahne aldıklarını ifade etti.

Müziğe başlama hikayelerini anlatan kız kardeşlerden Nazan; "Biz üç kız kardeşiz, üniversite öğrencisiyiz, Küçükken bağlama kursuna gittik. Orada bağlama çalmayı öğrendik sonra da yaşımız büyüdükten sonra, 2014 yılında açılan TRT Türk Halk Müziği Gençlik korosu sınavına başvurduk ve koroya girmeye hak kazandık. Şu anda da TRT Gençlik korosunda devam ediyoruz, koroda ayrıca solistlikte yapıyoruz. Sene içerisinde her Pazar çalışmalarımız oluyor. Nota, Türk Halk Müziği türkülerini öğreniyoruz. Üç hocamız bizlere bunları öğretiyor, sonra dönem içerisinde radyo sanatçılarının konserlerine eşlik ediyoruz ayrıca yıl sonu TRT Türk Halk Müziği Gençlik Korosu olarak konser veriyoruz. Orada da sololar ve koro olarak eserleri seslendiriyoruz" dedi.

"Köyümüzün sanatçıları diyorlar"

Gençlik korosuna girdikten sonra hayatlarında bazı değişiklikler olduğunu belirten kız kardeşler; "Gençlik korosu bizim hayatımıza yenilikler kattı. Kendimizi her geçen gün geliştirdik. Gençlik korosuyla birlikte çeşitli konserler, TV çekimleri gerçekleştirdik. Memleketimizi tanıtmaya çalıştık ve bize köyümüzün sanatçıları diyorlar hoşumuza gidiyor gururlanıyoruz" şeklinde konuştular.

Müziği hiçbir zaman bırakmayı düşünmüyoruz hedefimiz TRT'de kadrolu Türk Halk Müziği sanatçısı olmak" dediler. Biz de onların bu hayallerinden dolayı mutluluk duyuyoruz!

DİĞER HABERLER