‘BİZİM HAVALARIMIZ’ ÖZEL KONSERİ

12/25/2017

“Neriman ve Nida Tüfekçi’ye Saygı Konseri” bu akşam 20.00’de CRR Konser Salonunda gerçekleşecek.

‘BİZİM HAVALARIMIZ’ ÖZEL KONSERİ

Zafer Gündoğdu’nun koro ve orkestra şefliğini üstlendiği “Bizim Havalarımız” programı bu ay, “Neriman ve Nida Tüfekçi’ye Saygı Konseri” başlığıyla CRR Konser Salonunda bu akşam gerçekleşecek.

Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nın kurulmasında büyük emekleri olan ve kültür hayatımıza önemli hizmetlerde bulunan iki türkü sevdalısı Neriman ve Nida Tüfekçi için düzenlenecek bu özel program, 20.00’de başlayacak.

 

Neriman Tüfekçi

Tüm yörelere ait türküleri, özellikle uzun havaları aslına ve yöre üslubuna en uygun şeklinde yorumlayan solist olarak büyük başarı ve ün kazanmıştır.

Zamanın akademik eğitim veren tek kuruluşu olan Ankara Radyosu’nda oluşturulan büyük jürilerce yapılan sınavları üstün basari ile kazanarak ilk kadın öğretmen, ilk kadın şef ve bugün kadar halk müziği dalında verilen ilk ve tek kadın artist öğretmen unvanlarına layık görülmüştür.

Hançere özelliği ve sesinin genişliği yani sıra çok titiz çalışması onun gerek uzun havalar gerekse kırık havalar konusunda en geniş repertuvara sahip sanatçı olma unvanı sağlamıştır.

 

Nida Tüfekçi

Bir ömrü türkülere adamış ve bu uğurda her şeyi göze almıştır.

Türkülerin geleceğini kendi geleceğinden daha çok düşünmüş bir büyük sanatçı, hoca, derlemeci, şef. Yöresel tezene tavırlarının korunması, geliştirilmesi ve toplu icralara taşınması konusunda büyük bir emek vermiştir ve bu anlayışla yeni icracıların yetişmesinin önünü açmıştır.

Binden fazla ezgiyi derlemiş, notalandırmış, özellikle sürmeli tavrının ve muhteşem çalış tekniğinin kaynak kişisidir. Birçok ezgide onun hüznü, acısı, sevgisi vardır.

DİĞER HABERLER